Søhusene

Nyhed: Søhusene – klassisk stilfuldt design

Vi byder dig velkommen til en helt ny verden af fritidshuse, Søhusene, som indfanger den danske sjæl og tradition inden for træhuse i sommerlandet. Kun fantasien sætter grænser for dine visioner og drømme, uanset om du vælger model Dybesø (111 kvm), model Langesø (98 kvm + 13 kvm udhus) eller model Flyndersø (80 kvm). Her får du et fritidshus, som kan tilpasses dine behov. Husene er designet ud fra et grundmodul på 3,6 x 3,6 meter, hvor du kan tilføje ekstra moduler, hvis du ønsker mere plads.

Søhusene er skabt i samarbejde med det nyetablerede arkitektfirma, Odsherred Arkitekter, og de er opkaldt efter de tre søer i Odsherred – Dybesø, Langesø og Flyndersø. Husene holder de håndværksmæssige traditioner inden for det skandinaviske træhusbyggeri i hævd. Husene opføres som et solidt, klassisk træhusbyggeri, og både ind- og udvendige materialer kan tilpasses individuelle ønsker. Søhusene er tegnet, så de bidrager til en følelse af, at man opholder sig et helt specielt sted.  

Fællestrækket er et stort samlende tag, der giver mulighed for at skabe integrerede terrasseforløb med overdækkede arealer og uderum i ly for vind og vejr. De overdækkede terrasser betyder, at du kan sidde i skyggen på en varm sommerdag, ligesom du kan spise frokosten ude – og tørre vasketøjet klimavenligt – når der falder en byge. Med vinduespartier fra gulv til loft kan du opleve den skiftende intensitet af dagslyset i løbet af en dag, ligesom du får følelsen af, at naturen udenfor kommer helt ind i stuen.

»Søhusene repræsenterer en ny kategori af sommerhuse, som vi har tegnet med inspiration fra tidligere tiders arkitektoniske mesterværker fra 1960’erne og frem til i dag. Sommerhusene indkapsler sjælen fra den amerikanske vestkystarkitektur, som kendes fra Sea Ranch nord for San Fransisco af stjernearkitekten Charles Moore. Sea Ranch er fra en periode, hvor træet blev anvendt på nye måder, og hvor man tydeligt kan aflæse den bærende konstruktion. Hver enkelt facade blev formet af bygningskroppen – med store glaspartier som vægelementer,« forklarer de to arkitekter bag, Nils Andersen og Thomas Knudsen og fortsætter:

»Enkelheden, nøjsomheden og den fornemme ro i arkitekturen har vi taget med os fra vores studier af østerlandsk arkitektur og særligt den japanske tradition, hvor gulv- og tagfladen er samlende elementer. Vores mål er, at enkelhed og nøjsomhed skal give en oplevelse af ro.«

Bemærk: Husene opføres som individuelle typehuse til fast tilbudspris. Det valgte kvalitetsniveau aftales med køberen i et tæt samarbejde med arkitekt og byggefirma, hvor køberens visioner og individuelle drømme til overflader afstemmes med finansieringsmulighederne. 

galleri